camera e complet goala. se afla intr-o cladire din orasul vechi, in apropiere de museum of the broken relationships. de fapt, apartamentul aflat la etajul 1, in care se urca pe scari de lemn masiv dintr-o curte interioara cu structura de patio,  urma sa devina viitorul birou al celor care lucreaza la muzeu. cladirea, apartamentul, camera se afla in una dintre cele mai frumoase zone din zagreb,in uptown, acolo unde se gasesc institutiile importante ale tarii. nu poti ajunge acolo fara sa gifii un pic, mai ales daca n-ai mai facut demult efort, ca in cazul meu.

camera e goala si cind scriu asta imi vine automat sa continui: si noi la fel.

e frig. desi mobilele nu tin de caldura, intotdeauna pare mai frig intr-o camera goala.  e un apartament burghez, cu hol lung, pereti albi, tavane inalte, podea stralucitoare de lemn. in bucatarie, cei doi ingeri de ghips de pe pervazul unei ferestre interioare ma duc cu gindul la wings of desire. nu stiu nimic despre trecutul locului, nu voi sti niciodata. sper ca performance-ul milei sa aduca un pic de caldura sociala acestui spatiu.

mai tirziu, in ziua a doua de lorgennale, camera va fi plina cu scaune, mese si de obiectele ce vor avea un rol important in timpul serii. si de oameni. acestia vor socializa, vor bea vin fiert si vor disparea rind pe rind, in camera alaturata unde se va desfasura performance-ul propriuzis. dar asta e alta poveste.

Advertisements