ascult muzica multe ore pe zi. practic, opresc playerul  doar cind ma uit la un film si cind nu sint acasa. imi trag tot timpul albume, mai scotocesc uneori prin maruntaiele sonore internetului desi sint mai mult interesat de “ce mai fac” trupele pe care le ascultam indirjit acum 10 ani decit altele noi.

cind m-am mutat in bucuresti si stateam cu gilu, gusturile noastre muzicale nu se intilneau deloc.  eu ascultam in special metallica & stuff si incepeam sa ma bucur de aparitia rockului alternativ , el asculta sting, david bowie, jazz, hip-hop. tatal lui era colectionar de discuri de jazz, eu eram self made rocker, asa ca educatia noastra muzicala se construise diferit.

din  david bowie-ul imprumutat de la el, am ramas doar cu modern love, care imi place si acum, mai ales dupa ce a trecut prin filtrul leos carax. apoi mi-a placut albumul earthling, in special pentru beat-ul neobisnuit, spre prodigy, si videoclipurile ciudate carora in anii aia incepeam sa le prind gustul si pe care mtv-ul le difuza regulat.

in ultimii ani am inceput sa ascult din ce in ce mai mult, fara sa devin fan. i-am vazut filmele.

aseara, inainte de culcare, si fac foarte rar asta, am stat si am ascultat albumul black star nefacind nimic altceva in timpu ala.  mai mult, m-am gindit la cit de bine arata pentru virsta lui in ultimele videoclipuri si ca face parte din cultura pop a multor generatii.

si, cind m-am trezit, primul lucru pe care l-am aflat a fost ca a murit.

*

printre alte lucruri ciudate de azi-noapte, am visat ca dadeam teza la matematica si nu stiam absolut nimic, pentru ca nu fusesem vreodata la ore. profesorul incerca ne ajute spunind chestii care ar fi rezonat pentru cineva care ar fi avut cit de cit habar, dar eu ma puteam agata de nimic. i-am cerut colegei de banca sa ma lase sa copiez, dar nici asa nu intelegeam ce trebuie sa fac. nu mai stiu cum s-a terminat.

Advertisements