o sa-mi aduc aminte intotdeauna cu drag de cele trei saptamini in cluj din august 2014.
cafeneaua papillon, garsoniera din blocul ala oarecum odios, cartierul marasti, troleibuzul 20, fabrica de pensule, intilnirile cu olivia, piinea ardeleneasca ca o ghiulea, densa si grea, suieratul necontenit al trenurilor, faptul ca ma ocupam de un singur lucru. de ceea ce s-a numit initial “a delicate performance”, apoi “we need to talk about lorin” si a devenit “we need to talk about lorgean”.

pe 1 noiembrie vor fi doua reprezententatii in bucuresti, la centrul dansului. cred ca e primul meu spectacol oficial, singur, la cndb.

iata si anuntul oficial:

Jean-Lorin Sterian vă invită să asistaţi la un recital de dansuri populare ale sinelui, prilej cu care se vor pune marile întrebări: Suntem născuți pe o săgeată deja pornită? Care este animalul tău preferat? Ce este lorgean? Vom descoperi împreună ceea ce știm și ceea ce nici el nu știe încă.

Prezentarea este adresată unui grup restrâns de 17 oameni. Accesul se face doar pe baza de inscriere, aici

Jean-Lorin Sterian (artist)
Jean-Lorin Sterian e scriitor, dramaturg, performer şi manager cultural. A publicat mai multe cărţi de ficţiune şi una de antropologie. În 2008 a creat lorgean theatre – “un teatru al spaţiilor intime” – în propriul apartament, un spaţiu deschis actorilor şi dansatorilor, care a devenit o marcă a culturii alternative din Bucureşti. În 2014 a organizat HomeFest, primul festival artistic desfăşurat exclusiv în locuinţe private. În 2012 a primit bursa danceWEB pentru ImpulsTanz Vienna 2012 şi rezidenţa la Marguerite Yourcenar Villa. Şi-a făcut debutul solo în performance (Zugzwang, 2012) la Platforma.ro, eXplore Festival. În 2013 a făcut parte din echipa care a performat în cadrul proiectului O retrospectivă imaterială a Bienalei de la Veneţia de Alexandra Pirici şi Manuel Pelmuş la Bienala de la Veneţia.
Olivia Grecea (producător)
Olivia Grecea este regizor de teatru. Studii de regie şi teatrologie la Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca, şi Université Paris III Sorbonne Nouvelle, Paris. A regizat Alergătorul de Matiass Andersson la Teatrul Naţional Timişoara şi a fost asistent de regie în proiecte de teatru şi teatru-dans. Doctorat în pregătire pe tema teatrului devised. Membru Lincoln Center Theater Directors Lab.
RAP – rezidențe, ateliere, public este un program cultural derulat de Centrul Național al Dansului București în parteneriat cu Asociația Colectiv A, finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
_MG_9311web

Advertisements