iata primul rezultat concret al rezidentei mele, am ajutat sa se intimple asta:

Workshop de dezvoltare personală şi autocunoaştere prin psihodramă
Spațiul RAP, Fabrica de Pensule | Henri Barbusse 59 – 61, Cluj
miercuri, 20 august şi joi, 21 august

Ce este psihodrama?

Psihodrama este o metodă de psihoterapie adresată grupului, care explorează prin acţiune diverse aspecte ale existenţei umane. Aceasta este foarte eficientă în lucrul cu conflictele interioare, interpersonale, cu traumele, anxietatea, transpunerea situaţiilor neelucidate în acţiune. Tehnicile sale sunt bazate pe schimbul de rol, dublul, solilocviul, oglinda, metafora corporală sau proiecţia în viitor, care permit explorarea propriei persoane prin alte modalităţi decât cea exclusiv verbală. Prin acestea intrăm în contact cu propriile resurse de creativitate şi spontaneitate devenind mai apţi pentru o adaptare creativă la cerinţele vieţii de zi cu zi.
Metoda are impact atât asupra vieţii interne a persoanei, cât şi asupra relaţiilor în care aceasta este implicată. Conceptele de bază ale teoriei moreniene sunt teoria rolurilor, spontaneitatea şi creativitatea, dinamica şi fenomenele de grup, etc.

Cui se adresează acest curs ?

• Specialiştilor în domeniu : psihologi, psihopedagogi, asistenţi sociali, sociologi,educatori, învăţători, profesori, filosofi, teologi, traineri, actori etc.
• Oricărei persoane care doreşte o îmbunătăţire a imaginii de sine, a comunicării cu ceilalţi, rezolvarea conflictelor personale

După parcurgerea acestui curs veţi putea conştientiza:
• Ce roluri aveţi în relaţiile interpersonale
• Care sunt efectele relaţionării voastre cu ceilalţi
• Ce vă motivează comportamentele
• Care vă este background-ul personal
• Care vă sunt capacităţile şi limitele personale
• Cum puteţi gestiona eficient conflictele interpersonale
• Care este modalitatea în care functionaţi atât voi cât şi ceilalţi

Număr de participanţi: 8-20 persoane
Durata: 2 zile, câte 8 ore pe zi
Cost: 200 lei pentru cele două zile
Locaţie: Fabrica de Pensule, spațiul RAP, etaj II
Coordonatori curs: Andreea van Peer-Pop, Adonis Bunghis

Andreea van Peer – Pop, psiholog clinician autonom, psihoterapeut în terapie cognitiv comportamentală autonom. Formări în psihodramă, intervenţie psihologică în tulburări emoţionale şi de comportament, dramaterapie, mindfullness, intervenţie în cuplu.

Adonis Bunghis, psiholog, psihoterapeut, trainer de dezvoltare personală şi coaching, cadru universitar, formator de formatori. Formări în psihodramă, terapie de familie, psihoterapie pozitivă, terapie cognitiv-comportamentală, NLP Kutchera, psihanaliză.

Coordonatorii workshopului sunt psihoterapeuţi acreditaţi de Societatea de Psihodramă Jacob Levi Moreno. SPJLM este membră fondatoare a Federaţiei Române de Psihoterapie (FRP), acreditată de Colegiul Psihologilor din România (CPR), membră a Psychodrama Institut für Europa -PIfE şi a Federation of European Psychodrama Training Organizations – FEPTO, Colegiul Psihologilor European.

Înscrierile se pot face pe email până la data de 19 august 2014, la adresa: monica_grecea@yahoo.com sau la telefon : 0747019794
Taxa va fi achitată în prima zi de curs integral.
________________________________
Workshopul face parte din programul RAP – rezidențe, ateliere, public, program cultural derulat de Centrul Național al Dansului București în parteneriat cu Asociația Colectiv A, finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Programul are loc în sala RAP din Fabrica de Pensule, strada Henri Barbusse 59-61, etaj II, Cluj.